Πρόταση της ολομέλειας για την παρουσία των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση της ολομέλειας της Τ.Ε. Ζωγράφου για την παρουσία των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις κινητοποιήσεις για τη 48ωρη απεργία.

 

Για άλλη μια φορά μέσα στα τελευταία δυόμιση χρόνια, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ψήφιση μέτρων, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην αποσάθρωση της. Όλοι μας καταλαβαίνουμε την κρισιμότητα της συγκυρίας και για το λόγο αυτό νιώθουμε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία του εντός και εκτός Βουλής, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια του λαού να αποκρούσει τη σφοδρή επίθεση στα θεμελιώδη κοινωνικά του κεκτημένα. Άλλωστε αυτό επιτάσσει και το ιστορικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.

 

Έχοντας το παραπάνω σκεπτικό, θεωρούμε ότι η παρουσία μας στο δρόμο κατά τη διάρκεια των επερχόμενων κινητοποιήσεων, πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη στιγμή που τα μπλοκ μας βρίσκονται στην «ουρά» της πορείας. Αποτέλεσμα αυτής της τακτική είναι να φτάνουμε σε ένα Σύνταγμα εκκενωμένο από τις δυνάμεις καταστολής και μια πορεία κατακερματισμένη.

 

Πιστεύουμε ότι η τοποθέτηση των μπλοκ μας σε μια πιο καίρια θέση μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της συνοχής της πορείας και στη δημιουργία μιας ασπίδας ενάντια στις δυνάμεις καταστολής.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στο 2ημερο που έρχεται πρέπει να στηρίξει έμπρακτα τον κόσμο που θα διαδηλώνει, να του εμπνεύσει την αναγκαία αυτοπεποίθηση να παραμείνει και να περικυκλώσει για ώρες την βουλή. Η οργανωμένη πολιτική αριστερά με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει την ραχοκοκαλιά των λαϊκών κινητοποιήσεων.

 

Κλείνοντας θεωρούμε ότι τις δυο επόμενες μέρες δίνεται μια κρισιμότατη μάχη και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα οργανωτικά μέτρα!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: